Digitala lösningar i framkant

Törebodabostäder satsar på smart bokningssystem

En toppmodern fastighet med gemenskapsytor och mötesplatser kräver ett toppmodernt och digitalt bokningssystem. Det kommunala bostadsbolaget Törebodabostäder tog hjälp av Brightec Security för att förverkliga sin vision.

Bostadshotellet Baltzar är Törebodabostäders senaste tillskott i fastighetsbeståndet. Här har man skapat hotellkänsla för hyresgästerna i de 67 lägenheterna, med flera bokningsbara gemensamma utrymmen på bottenplan. Tillsammans med Brightec Security har Törebodabostäder utvecklat ett skräddarsytt bokningssystem utifrån den digitala plattformen Home.

– Brightec fick uppdraget att hjälpa oss att ta fram ett system som var anpassat efter våra önskemål och behov. Ett ganska komplext upplägg där både hyresgäster och externa aktörer ska få behörighet till våra lokaler. Brightecs vilja att utveckla något nytt har varit fördelaktigt, säger Dan Harryzon, vd på Törebodabostäder.


Flexibel bokning genom entrétavla och app

I fastigheten finns en samlingslokal, ett rum med storbildsskärm och ljudanläggning, en serveringsdel med kök samt ett gym. Bokning av dessa gemensamma utrymmen sker genom entrétavlan i ”lobbyn” och boendeappen, som även används för informationsdelning.

– Vi ser en stor nytta med att hyresgästerna kan genomföra bokningar dygnet runt, utan att behöva ringa någon eller ens vara på plats i huset, och få dessa bekräftade inom en minut. Det är väldigt flexibelt, säger Dan Harryzon och fortsätter:

– Planen är att även Töreboda kommun som har trygghetsboenden i bostadshotellet ska kunna boka våra lokaler via appen och komma igång med gruppaktiviteter där. När pandemirestriktionerna släpper ska appen i nästa steg utvecklas så att företag och föreningar kan boka lokalerna för möten exempelvis.


Kapar administrativ tid

Hyresgäster som bokar de gemensamma lokalerna kommer åt dessa med en personlig tagg under det bestämda tidsfönstret. Vid externa bokningar generas en kod som ger tillfällig åtkomst. I samband med bokning skapar systemet även ett fakturaunderlag. Varje månad får Törebodabostäder en sammanställning över uthyrningen.

– Här ser vi att vi kan göra den stora besparingen så småningom. När bokningssystemet sköter dessa delar kan vi lägga mindre administrativ tid på uthyrningen, säger Dan Harryzon.


Brightec Home-produkterna har funnits på plats i bostadshotellet Baltzar sedan hösten 2020. Målet är att gemenskapsytorna och mötesplatserna ska användas av ännu fler framöver och generera viktiga extraintäkter – bokningssystemet från Brightec Security ska gå varmt.


Om Törebodabostäder

Törebodabostäder AB är ett kommunalt bostadsbolag som erbjuder lägenheter i Töreboda tätort. Företaget äger och förvaltar 384 bostäder och en affärslokal. 67 av lägenheterna finns i bostadshotellet Baltzar som färdigställdes under 2020.

Allt länkas ihop via appen

Centralen som binder samman dina hyresgäster med din verksamhet är appen. Samt en kort beskrivning om vad det ger dem.