Orvelin Fastigheter

Orvelin Fastigheter tar digitala kliv med Brightec Home

Med ett fastighetsbestånd som både rymmer hus byggda på 1800-talet och nybyggen har Orvelin Fastigheter en fot i dåtid och en i nutid. Nu tar fastighetsbolaget viktiga kliv in i framtiden tillsammans med Brightec.

– Vi har pratat ett tag om att digitalisera oss. Vi har riktigt gamla fastigheter i beståndet och här har vi även använt oss av gamla system. I tvättstugorna har bokning skett via fysiska kalendrar exempelvis. Det är charmigt, men inte så praktiskt jämfört med de digitala lösningar som finns i dag, säger Maud Wimmer på Orvelin Fastigheter i Strömstad.

Hon blev kontaktad av en säljare som berättade om det digitala fastighetssystemet Brightec Home. Maud Wimmer kände att det här kunde vara något för Orvelin Fastigheter.

– Det kommer in många förfrågningar från olika håll, men jag fick snabbt förtroende för Brightec. Vi bestämde oss för att genomföra ett pilotprojekt, och detta rullade vi ut i början av 2022, säger hon.


Tidsbesparande lösning

En entrétavla installerades i en mindre fastighet där samtliga hyresgäster är unga – en perfekt pilotgrupp för att testa en digital lösning, resonerar Maud Wimmer.

– Entrétavlan visar namn och lägenhetsnummer som vi enkelt kan uppdatera om någon flyttar. Vi har även laddat upp viktiga dokument här. I stället för att jag ska ordna med lappar som fastighetsskötaren sedan sätter upp på en anslagstavla, kan jag lösa detta från kontoret. Det sparar mycket tid, säger Maud Wimmer.

Orvelin Fastigheter har även utrustat lägenhetshuset med ett passersystem, som möjliggör för hyresgästerna att öppna porten med en elektronisk tagg eller via Brightec Home-appen.

Installationerna gick smidigt, och Maud Wimmer upplever att supporten har bemött deras frågor på ett bra sätt.

– Man märker att det är viktigt för Brightec att leverera. Det tycker jag att de har gjort också, säger hon.


Digitaliserar fler fastigheter

Pilotprojektet gav mersmak – nu står Orvelin Fastigheter inför två stora satsningar som ska genomföras i nära samarbete med Brightec. En nyrenoverad fastighet med tre trappuppgångar ska utrustas med entrétavlor samt postboxar med digitala namnskyltar. I denna fastighet finns det även en tvättstuga, så här kommer tavlorna att fylla både boknings- och informationsdelningsfunktion.

– Steg två är att använda Brightec Home-systemet i ett nyproduktionsprojekt med lägenheter som kommer att vara inflyttningsbara sommaren 2023. Det här är viktiga kliv för oss, konstaterar Maud Wimmer.


Om Orvelin Fastigheter

Orvelin Fastigheter förvaltar och hyr ut butikslokaler, affärslokaler och bostäder samt projekterar nya objekt för företags- och konsumentmarknaden. Fastighetsbolaget verkar främst i och omkring Strömstad.

Allt länkas ihop via appen

Centralen som binder samman dina hyresgäster med din verksamhet är appen. Samt en kort beskrivning om vad det ger dem.